Marleen Hendrickx

CKX

Over Marleen

Ik ben Marleen Hendrickx, geboren en getogen in Brabant, tegen de Belgische grens. Op een boerderij, waar ik als kind de ellelange zomers wegdanste tussen de aardbeienkistjes en in slaap viel in het bedje van stro, tussen twee lange rijen aardbeienplanten.

Wereld in beweging

Ik ben mijn professionele leven begonnen als danser. Ik zette mezelf en anderen in beweging. Nu geloof ik dat ik de kracht heb om de wereld in beweging te zetten.

Daarom noem ik me Maker. WereldMaker, theaterMaker, dansMaker, programmaMaker, educatieMaker, ik zou zelfs beleidsMaker kunnen zijn.

Marleen Hendrickx

Ik geloof in de kracht van een mens met een verhaal. Verhalen waarvan ik denk dat ze gehoord moeten worden. Omdat ik denk dat er iets moet veranderen. Als maker denk ik na over hoe,  waar en in welke vorm ik dat verhaal kan inzetten, zodat er ook daadwerkelijk verandering tot stand komt.

Ik voel vaak de kracht van het midden. Tussen man en vrouw. Tussen stad en platteland. De kracht van ergens tussenin zitten en daarmee de verbindende schakel tussen opponenten te zijn. Met oog voor de mensen die ik voor me heb, met e en positieve attitude en humor mensen en groepen  verbinden.

Mijn ambitie is een gevestigde naam in de art & society sector te worden. Dat ik projecten op kan zetten via verschillende media, met mensen met verhalen, over een wereld die we veranderen. Reizend door Nederland, met genoeg ruimte om in Brabant, tegen de Belgische grens, in een bedje van stro tussen twee lange aardbeienrijen uit te kunnen rusten.

xyi-marleen-hendrickx-jurk