IMG_7671

F Y I

Spreker, Intersekse activist

F Y I is een afgeleide van de theatercampagne X Y WE , die nu opzichzelfstaand door gaat. Marleen spreekt regelmatig in het openbaar, in de media, of in panels over de intersekse thematiek. Ze denkt mee over inclusiviteit op het gebied van intersekse bij organisaties en kan programma’s organiseren rondom deze thematiek.

X Y WE - foto 1 SjoerdDerine

X Y I light : Een theatrale lezing van 25 minuten over Marleens ervaring als intersekse persoon.   Marleen neemt je mee in een reconstructie van haar jeugd. Een persoonlijk verhaal over opgroeien zonder écht te weten wie je bent. De vertelling laat ook zien hoe onze samenleving ooit kennis van zaken had en hoe die kennis later bewust is weggedrukt. Hoe een rechtlijnig man-vrouw beeld steeds meer de norm werd, terwijl men wist dat dat niet zo is.

Deze kortere en reisbare versie van X Y I kan (bijna) overal plaatsvinden. Zo heeft X Y I light al op congressen, bij gemeentes, in bibliotheken en zorginstellingen gestaan.

F Y I A3 poster

X Y I light kan ook in een groter programma plaatsvinden. X Y I light wordt daarbij vooraf gegaan door een artist talk van Sharan Bala, over hoe diens beeldend kunstenaarschap en intersekse zijn samenkomen, en de vertoning van shortdoc Meisjesjongensmix, gemaakt door journalist Lara Aerts.  Dounia Jari modereert het programma en leidt het afsluitend panelgesprek met Sharan en Marleen.  Dit programma kan ook in het Engels worden georganiseerd. Klik hier om contact op te nemen bij interesse.

442b56d6-e507-4b90-ba17-ff76c2cff579
23c86456-3055-4580-b39c-efb83c52e4a2