Nienke

Nienke

“Door er niet over te praten werd het bij mij eigenlijk veel groter in mijn hoofd dan dat het eigenlijk was.”

Melk_SjoerdDerine-DSS01719
Melk_SjoerdDerine-DSS01054

Dit is mijn verhaal

Wanneer kwam je erachter?

“Ze kwamen er bij mij al heel vroeg achter. Ik ben namelijk 6 weken te vroeg geboren. Als je zo vroeg geboren wordt, krijg je allemaal onderzoeken, dus zo kwamen ze er bij mij al heel vroeg achter. Mijn ouders wisten het dus al heel vroeg en hebben mij in stukjes ingelicht. Het echt begrijpen kwam pas meer op de middelbare school.”

Hoe was het om op te groeien met AOS?

“Ik heb me als kind eigenlijk altijd al anders gevoeld, maar ik kon mijn vinger er niet opleggen waardoor dat precies kwam. Toen ik het wel wist, heb ik het eigenlijk nooit tegen iemand verteld. Mijn ouders waren er ook heel gesloten over, dus de rest van mijn familie wist het ook heel lang niet. Door er niet over te praten werd het bij mij eigenlijk veel groter in mijn hoofd dan dat het eigenlijk was.”

Vanaf wanneer ben je er open over?

“Sinds de voorstelling eigenlijk. Ik heb het hele proces als heel fijn ervaren en wilde al heel lang er open over zijn, maar ik had er nooit de ballen voor. Nu dacht ik, dit is het moment! Nu mag iedereen het weten!”

Compleet androgeenongevoeligheidssyndroom (CAOS)

Bij een complete AOS (CAOS) werken je androgeenreceptoren niet. Omdat testosteron en dihydrotestosteron hun werk niet kunnen doen ontwikkel je vrouwelijke uitwendige geslachtsdelen en heb je een vagina. Je lichaam maakt als reactie meer testosteron aan, een deel daarvan wordt omgezet in het vrouwelijke hormoon oestradiol.

dsdnederland.nl >